Vind antwoord op je vraag.
Om een woning te huren van Lieven de Stad hoef je je niet in te schrijven bij Woningnet. Onze aanbod kan je vinden op www.funda.nl. Deze woningen zijn direct te huur, maar je moet wel voldoen aan enkele voorwaarden.
Lieven de Stad verhuurt bedrijfsruimten in alle soorten en maten. Winkelruimten, kantoorruimten, maar ook ateliers en/of praktijk- en opslagruimten. Onze aanbod kan je vinden op www.funda.nl. Heb je een bedrijfsruimte gezien die bevalt? Neem dan contact op met de verhurende makelaar om de bedrijfsruimte te bezichtigen.
Als bestaande ondernemer
Als startende ondernemer
Ben je geïnteresseerd in het huren van een eigen plek voor je auto of motor? Neem dan contact met ons op om de beschikbare parkeerplekken te bespreken.
Al onze koopwoningen worden via www.funda.nl aangeboden. Ben je geïnteresseerd in het kopen van een woning? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
De voordelen zijn:
Heb je last van de buren? Dat kan gebeuren. Bijvoorbeeld door lawaai, rommel of stank. Maar soms kan het voorkomen dat je buren echt overlast geven. In de meeste gevallen kun je dit zelf oplossen.
Als huurder ben je verplicht om zelf in je huurwoning te wonen. Je mag deze dus niet voor lange tijd leeg laten staan, verhuren aan anderen zoals bijvoorbeeld vakantieverhuur of gebruiken voor illegale praktijken als een wietplantage of hennepkwekerij of een bordeel.
Heb je het idee dat een woning wordt onderverhuurd of gebruikt wordt voor een wietplantage? Doe dan een melding bij Lieven de Stad. We vragen om gegevens, maar de melding wordt altijd vertrouwelijk behandeld.
Soms kan er schade aan je inboedel ontstaan door defecten of gebeurtenissen in of rond je woning. We raden daarom bewoners altijd aan voor een goede inboedelverzekering te zorgen. Schadeclaims dien je altijd in bij je eigen inboedelverzekering.
In en rond woningen kunnen eigendommen, zoals meubels, vloerafwerking of behang onbedoeld beschadigd raken. Dit kan allerlei oorzaken hebben, denk aan brand, bepaalde werkzaamheden, lekkages of gewoon een ongelukje, door jezelf veroorzaakt. Een goede inboedelverzekering is dan heel belangrijk om een schadevergoeding te krijgen. Zorg dus dat je verzekerd bent, maak altijd duidelijke foto's van de schade en gooi beschadigde spullen niet weg. Zorg ook dat je aankoopnota's of bonnetjes bewaart. Deze zijn vaak nodig om de waarde van de beschadigde spullen te bepalen. Wanneer een inboedelverzekeraar een schadevergoeding uitkeert, wordt vaak de nieuwwaarde van de beschadigde spullen uitgekeerd. Dit is afhankelijk van wanneer je het hebt gekocht.
Mocht de verzekering geen schadevergoeding uitbetalen, dan kun je de claim bij Lieven de Stad indienen. In zo’n geval moet je de verzekeringsmaatschappij of assurantiekantoor wel altijd vragen om een schriftelijke afwijzing met korte uitleg waarom. Lieven de Stad vraagt altijd om een afwijzing van je eigen inboedelverzekering
Wanneer een schadeclaim wordt ingediend bij Lieven de Stad, beoordelen we eerst of we deze in behandeling nemen. Naast een afwijzing van je eigen inboedelverzekering, hebben we daarom veel informatie en gegevens van je nodig. Denk hierbij aan een duidelijk omschrijving van de schade, de foto's die je van de schade hebt gemaakt, eventuele aankoopnota's van beschadigde spullen en of er ook letsel is ontstaan. Mocht Lieven de Stad besluiten over te gaan tot het uitkeren van een schadevergoeding, dan keren wij de dagwaarde van de beschadigde spullen uit. Dit is minder dan de nieuwwaarde die een inboedelverzekeraar uitkeert.
Wil je de schade laten beoordelen door Lieven de Stad? Gebruik hiervoor het schadeformulier. Hierop staat nogmaals beschreven wat wij nodig hebben voor onze beoordeling. En denk eraan dat ook nu de beschadigde spullen niet weggegooid mogen worden. Zorg in ieder geval altijd voor duidelijke foto's van de schade. Daarnaast zal de oorzaak van de schade van belang zijn in onze beoordeling of we de schade in behandeling nemen.
Veel mensen willen graag een tuin. Het geeft de ruimte om lekker buiten te zitten en met planten bezig te zijn. Maar als je een tuin hebt, ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Dat is goed voor de tuin en voor de omgeving. Met goed onderhoud voorkom je overlast en schade aan woningen.
De gevel, de kozijnen en het dak moeten bereikbaar blijven voor onderhoud. Hou hier rekening mee bij het inrichten van de tuin.
Een paar regels om overlast van de tuin te voorkomen:
We raden af om zelf bomen te planten in je tuin. Deze kunnen erg groot worden en groeien vaak harder dan je denkt. Coniferen en dennen zijn niet toegestaan. Wanneer een boom in de tuin verwijderd moet worden en deze een grotere doorsnede heeft dan dertien centimeter, moet er een kapvergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Je mag geen klimop of klimhortensia planten, omdat die de gevel beschadigen.
Je mag een 'erfafscheiding' maken, een scheiding tussen jouw tuin en die van de buren of een gemeenschappelijk pad. Er zijn wel een paar voorwaarden:
Bomen moeten tenminste anderhalve meter van de erfgrens en de gevel staan. Deze mogen niet hoger dan vier meter worden. Struiken en heggen moeten minstens een halve meter van de erfgrens staan en mogen niet hoger worden dan twee meter. Grote struiken mogen niet tegen de gevel geplant worden en er moet een pad van tenminste anderhalve meter open blijven.
Voor het plaatsen van een berging of schuur moet je vooraf toestemming vragen aan Lieven de Stad. Informatie over de voorwaarden en kwaliteitseisen kun je vinden op de pagina Zelf Klussen.
Veel mensen delen zonder te willen hun huis met kleine beestjes als muizen, vlooien en wespen. Gelukkig kan je veel zelf doen om van dit soort ongedierte af te komen. Maar soms heb je hulp van een gespecialiseerd bedrijf nodig.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het bestrijden en verdelgen van ongedierte als mieren, muizen, vliegen, vlooien, wespen en zilvervisjes. Hoe voorkom je overlast van dit soort ongedierte?
Heb je een klacht over onze dienstverlening? Dan kan je een e-mail sturen naar klantenservice@lievendestad.nl. Wij hopen de klacht zo goed en snel mogelijk op te lossen.
Mocht er een geschil ontstaan tussen jou en Lieven de Stad, dan doen we ons best daar met jou uit te komen. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan verwijzen we je naar de Huurcommissie of de Rechter.
Om je klacht goed en snel te behandelen, hebben we de volgende gegevens nodig:
- Contactgegevens
- Beschrijving van de klacht.