Huur betalen

Je betaalt elke maand de huur aan Lieven de Stad. Het volledige bedrag moet voor de eerste van de volgende maand zijn betaald. Het betalen van de huur kan bij Lieven de Stad op verschillende manieren. Via automatische incasso, een maandelijkse betaalopdracht of acceptmail. Huurders van een bedrijfspand of vrije sector huurwoning kunnen alleen gebruik maken van automatische incasso.

Automatisch incasso
Je kunt de huur elke maand automatisch van je rekening laten afschrijven via automatische incasso. Je kunt Lieven de Stad machtigen om dit te doen. We schrijven het bedrag elke laatste dag van de maand af.

Acceptmail
Wanneer je via acceptmail betaalt, ontvang je elke maand uiterlijk de 28ste een acceptmail. Je kunt de huur overmaken via de bank of contant betalen door een storting te doen bij een GWK of Travelex kantoor. Vergeet niet je huurcontractnummer te vermelden.

Maandelijkse betaalopdracht
Je kunt je bank ook opdracht geven tot een maandelijkse betaalopdracht of periodieke overschrijving. Via internet bankieren kun je zelf deze betaalopdracht invoeren. Het afschrijven van de huur gebeurt dan maandelijks op de door jouw gewenste datum. Het IBAN- rekeningnummer van Lieven de Stad is NL55INGB0008132771

  • Vermeld je huurcontractnummer bij de overschrijving
  • Bij de jaarlijkse huurverhoging moet de huurprijs aangepast worden

Heb je moeite om je huur te betalen?

Neem dan contact op met Lieven de Stad. We zoeken samen met jou naar een oplossing. De gemeente biedt ook hulp aan mensen met betalingsproblemen. Hieronder hebben we de regelingen voor je op een rij gezet. 

Dit kunnen wij voor je doen

  • Misschien is er een betaalafspraak mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op via je account. Een collega helpt je dan graag verder.
  • Is je inkomen kortgeleden gedaald? Dan heb je mogelijk recht op huurverlaging. Kijk hier voor meer informatie 
  • Heb je een lager inkomen na inkomensafhankelijke huurverhoging? Dan kun je ons vragen om de inkomensafhankelijke huurverhoging terug te draaien. Dit kan alleen voor de laatste 3 huurverhogingen. Kijk voor meer informatie op huurcommissie.nl.
  • Heb je een lager inkomen waarmee je recht hebt op huurtoeslag? En is je huurprijs te hoog voor huurtoeslag? Dan kan je huurprijs soms verlaagd worden. Neem voor meer informatie contact met ons op via je account of via klantenservice@lievendestad.nl 

Als bewoner kun je recht hebben op verschillende regelingen

  • Heb je een laag inkomen en weinig vermogen? Kijk of de gemeente iets voor je kan betekenen: amsterdam.nl/werk-inkomen/hulp-bij-laag-inkomen (Amsterdam) Hier staan veel verschillende regelingen zoals woonkostentoeslag of energietoeslag.
  • Heb je een sociale huurwoning? Dan heb je misschien recht op huurtoeslag of andere toeslagen. Kijk op belastingdienst.nl/toeslagen. Je kunt direct berekenen of je toeslag kunt krijgen en aanvragen.
  • Tip: via berekenuwrecht.nibud.nl/introductie kun je in een paar stappen berekenen op welke bedragen je mogelijk recht hebt. Ook zie je meteen waar je deze kunt aanvragen.

Er is veel hulp mogelijk bij geldzaken

Voor ondernemers