Lekkage

Wat te doen bij een lekkage

Heb je een lekkage of vochtproblemen, maar weet je niet meteen wat de oorzaak is? Draai dan voor de zekerheid de hoofdkraan dicht. Als het lek in een waterleiding zit, stroomt er nu in ieder geval geen water meer weg. Je vindt de hoofdkraan onder de watermeter. Deze zit in de meeste woningen in de meterkast of in de kelder. Draai de kraan dicht of duw de hendel de andere kant op.

Tip! In je leidingen zit nu nog wel water. Draai nu even alle kranen in huis open, zodat je leidingen helemaal leeg lopen. Als het goed is lekt er nu geen water meer.

Acute en zware lekkage

Neem bij een acute lekkage contact op met onze nooddienst via 020-2182255

Tip! Indien de lekkage van boven komt en je bovenburen hebt, zoek dan alvast contact met je bovenburen indien mogelijk. De loodgieter moet zeer waarschijnlijk bij je bovenburen zijn om het probleem te verhelpen. 

Niet acute lekkage

Bij een niet acute lekkage is er wel sprake van vocht dat de woning binnendringt of op een bepaalde manier door de woning loopt, maar je niet direct in actie hoeft te komen. Neem in dit geval contact op met de klantenservice via de knop 'Contact opnemen'.